Titul MČR pro bruntálského karatistu

I přes nepříznivou epidemiologickou situaci byla Českému svazu karate udělena výjimka Ministerstva zdravotnictví ze zákazu konání amatérských sportovních soutěží. S opožděním se tak v sobotu 19.12.2020 a v neděli 20.12.2020 konalo v Pardubicích Mistrovství České republiky, pro české karatisty vrcholná akce tohoto nelehkého roku.

Všichni trenéři, závodníci, rozhodčí i organizátoři museli být před vstupem do haly otestováni. Kvůli složité situaci bylo nutné soutěž rozdělit do dvou dnů a závodilo se pouze v kategoriích dorostenců a juniorů (sobota), seniorů do 21 let (U21) a seniorů (neděle). Mezi zúčastněnými bylo i pět zástupců z Klubu karate-dó Bruntál, kteří si nominaci mezi osmičku nejlepších v kategorii, kteří mají právo na MČR startovat, vybojovali v Národních pohárech.

V sobotu soutěžili Adéla Matušková, Tereza Sikorová a Denis Vodička, všichni v kumite. Jako první se v kategorii juniorů +76 kg představil Denis Vodička. V základní skupině se Denisovi bohužel moc nedařilo, ze tří zápasů vyhrál pouze jeden, kdy 4:0 porazil Šprysla z Liberce, nepostoupil tedy do semifinále a obsadil 5. místo. Podobně si počínala i Tereza Sikorová mezi juniorkami +59 kg, v základní skupině prohrála dva ze tří zápasů, nepostoupila a taktéž skončila pátá. Nakonec přišla na řadu Adéla Matušková, která v juniorkách do 59 kg s přehledem porazila všechny soupeřky ve své základní skupině, v semifinále si poradila s Miglovou z Českého Krumlova 2:0 a postoupila do finále, kde nestačila na Štěpánovou z Liberce, těsně prohrála 0:1 a mohla se radovat z krásného 2. místa.

V neděli přišli na řadu Filip Dvořák a Nela Brázdilová, oba v kumite. V kategorii mužů U21 -67 kg dosáhl Dvořák velkého úspěchu. Nejdřív bez problémů vyhrál základní skupinu, poté ve finále porazil Kočárka z Lounů 3:0 a získal titul mistra republiky. Jako poslední z bruntálských zástupců se v kategorii žen U21 do 68 kg představila Nela Brázdilová. Postoupila ze základní skupiny, v boji o finále ale nestačila na Sotonovou z Ústí nad Labem a z Pardubic si tak odvezla bronz. (Nela Brázdilová)

-->